Fietsen in Argentinië & Chili, ontdek en ervaar overweldigend Patagonië & levendig Buenos Aires

29 oktober t/m 16 november 2024, 19 dagen

Fietsreis Patagonië & Buenos Aires, Argentinië – Chili

Argentinië & Chili behoren qua natuurschoon tot de mooiste landen ter wereld met een van de meest bruisende steden van Zuid-Amerika: Buenos Aires, de stad van de passievolle tango. Tijdens deze prachtige fietsreis leren we ook Patagonië goed kennen. Fietsend en varend doorkruizen we het indrukwekkende merengebied dat zich uitstrekt tussen de hoge bergen en vulkanen van de Andes, gelegen in het grensgebied tussen de twee buurlanden. Vervolgens gaan we naar het ruigere Zuid Patagonië. De Perito Moreno gletsjer en het Torres del Paine National Park zijn van een grote schoonheid. We sluiten de reis af in het bruisende Buenos Aires. Kortom, een prachtige reis door Argentinië en Chili waar ook de niet of minder afstand fietsende partners zeer van zullen genieten.

U kunt deze reis verlengen met een bezoek aan de indrukwekkende watervallen van Iguaçu, gelegen op de grens van Argentinië & Brazilië.

Reisprogramma:
Fietsreis Patagonië & Buenos Aires, Argentinië – Chili

Dag 1 & 2: Amsterdam – Buenos Aires, Argentinië
Aansluitend op de vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires vliegen we door naar de Andes, waar we verblijven in het kleine, maar fijne stadje San Martin de los Andes(640m).

Dag 3 t/m 5: Patagonië – Merengebied, Argentinië
We fietsen de prachtige zevenmerenroute van San Martin de los Andes via La Angostera naar San Carlos Bariloche(894m). Daarbij passeren we de Nat. Parken Lanín en Nahuel Huapi. Bariloche wordt beschouwd als een van de mooist gelegen plaatsen in Zuid-Amerika. Onze koningin Maxima komt er ook graag. We verblijven er een extra dag om de plaats en de prachtige omgeving te verkennen.
# 3 fietsetappes resp. ca. 110, 85 & 60 km

Dag 6 t/m 8: Patagonië – Merengebied, Argentinië & Chili
De oversteek naar Chili is een combinatie van rijden en varen o.a. met een catamaranferry over Lago Nahuel Huapite, en na de grenspassage via Peulla over Lago Todos los Santos naar Petrohue, met de gelijknamige watervallen. De diepblauwe meren worden omringd door indrukwekkende berghellingen. Bij goed weer is de imposante Osorno vulkaan goed zichtbaar. We volgend de oevers van de Lago Llanquilhue en overnachten o.a. in Puerto Varas, de ideale en gezellige uitvalsbasis om de plaats en de omgeving te verkennen.
# 3 fietsetappes: resp. ca. 60*, 95 & 50 km

Dag 9 & 10: Puerto Montt – Punta Arenas / Puerto Natales, Chili
Het merengebied strekt zich uit tot Puerto Montt. Vandaar vliegen we naar Punta Arenas, de enige stad in de zuidelijkste provincie van Chili, waar meer pinguïns leven dan mensen. De plaats wordt ook wel ‘Het einde van de wereld’ genoemd. Van Punta Arenas rijden & fietsen we naar het noordelijker gelegen Puerto Natales.
# 1 fietsetappe: lengte zelf te kiezen met een max. afstand van 90 km

Dag 11 t/m 13: Patagonië – Nat.Park Torres del Paine, Chili
Tussen Puerto Natales en El Calafete maakt u kennis met de overweldigende natuur van Patagonië. Alom geroemd als een van de mooiste natuurgebieden ter wereld is Torres del Paine. Een onbewoond Nationaal Park waar de ‘torens’ van Paine en de ‘horens’ van de Franse gletsjer uit de Patagonische vlakte oprijzen. Naast de imposante bergtoppen en rotspartijen huisvest het park tal van gletsjers, meren, inheemse bomen en dieren, zoals guanaco`s, flamingo`s, nandoes en condors. Het park is 2.400 km² groot en een zeer populair wandelgebied.
# 2 fietsetappes: resp. ca. 100 & 50* km

Dag 13 t/m 15: El Calafete & Nat.Park Los Glaciares, Argentinië
El Calafate
, op de oever van Lago Argentino, is het grootste toeristische centrum van het gebied. De stad dient als de perfecte basis voor het verkennen van het zuidelijk deel van het Parque Nacional Los Glaciares. In dit park liggen de grootste en indrukwekkendste gletsjers van het land. De 50 gletsjers vormen samen de grootste compacte ijsmassa op het vasteland, op Antarctica na. De spectaculairste is de wereldberoemde, reusachtige Perito Moreno, die vanuit het Andesgebergte langzaam het meer in schuift. Het geluid van deze gletsjer is haast even indrukwekkend als het zicht op de 60 meter hoge ijsmuren. Voor velen het  hoogtepunt van een bezoek aan Argentinië & Chili.
# 1 of 2 fietsetappes(eigen keuze) van ca. 40/50 km, beide te verlengen.

Dag 15: El Calafete – Buenos Aires
Na al deze prachtige natuurbelevingen vliegen we naar het bruisende Buenos Aires. We verblijven in een comfortabel hotel in het centrum van de stad met mooie architectuur en veel historie.

Dag 16: Buenos Aires
Op de eerste verblijfsdag in Buenos Aires maken we een uitgebreide rondrit op de fiets o.l.v. een Nederlandssprekende gids die ons de hoogtepunten van de stad zien. We fietsen door de historische wijken La Boca en San Telmo, waar de wortels van Buenos Aires liggen. Naast de Plaza de Mayo, het plein waar vele belangrijke historische gebeurtenissen in de geschiedenis van Argentinië hebben plaatsgevonden.
# 1 fietsetappe: ca. 30 km

Dag 17: Buenos Aires
2e verblijfsdag in Buenos Aires waarbij een bezoek aan de chique woon en winkelwijken Retiro en Recoleta (+ o.a. het graf van Evita Peron) en de zeer trendy wijk Palermo tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast hebben we voldoende suggesties om de heerlijke stad beter te leren kennen.  Ook de ferry oversteek naar Uruguay behoort tot de mogelijkheden.
Als er behoefte aan is kunnen we er een gezamenlijke toer van maken.

Dag 18 & 19: Buenos Aires – Amsterdam
In de namiddag is het vertrek van de rechtstreekse KLM-terugvlucht naar Schiphol, waar we ’s ochtends rond 10.00 uur landen.

NB: persoonlijke verlengingsmogelijkheden, bv. later terugreizen is mogelijk

Fietsen: 12 fietsetappes: ca. 900 km. Er wordt veelal gefietst over asfaltwegen, maar er zijn ook (delen van) routes over gravelwegen, die veelal goed begaanbaar zijn dus met stevige ondergrond. )* = sommige met grind.
De etappelengte kan jezelf inkorten, we hebben een begeleiden voertuig bij ons.

Programma wijziging: Tijdens de fietsreis Argentinië & Chili kan het voorkomen dat onderweg de planning aangepast moet worden omdat iets onverwachts, zoals het zeer onvoorspelbare weer of ongeplande  wegwerkzaamheden, dat noodzakelijk maakt.

Reissom (indicatie): € 6.750,- per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer )*
NB: Vanwege de sterk gestegen koers van de dollar (waarmee wij in Argentinië & Chili het vervoer en verblijf betalen), de hoge inflatie en de duurdere KLM-tickets kunnen we de reissom op dit moment alleen indicatief aangeven. We houden je op de hoogte van het verloop. Na een eventuele prijsstijging is er de mogelijkheid om de reis te annuleren.
Toeslag 1-persoonskamer: € 1.800,- per persoon )*
)* = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam–Buenos Aires
 • Luchthavenbelasting
 • Ruimbagage: 1 stuks max. 23 kg & Handbagage
 • Vluchten: Buenos Aires-San Martin de Los Andes & Puerto Montt-Punta Arenas & El Calafete-Buenos Aires incl. fietsvervoer
 • Transfers luchthaven–hotel v.v. & 3 ferry overtochten
 • 15 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt + lunch op dag 6
 • Veilige stalling van de fiets in de accommodaties
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Stadsrondrit Buenos Aires per fiets o.l.v. een professionele gids
 • Vakkundige reisbegeleiding ter plaatse
 • Begeleidend voertuig tijdens de fietsetappes
 • Uitgebreide reisinformatie per dag

Niet inbegrepen:

 • Consumpties, lunches & diners (je kan aansluiten bij het groepsdiner)
 • Vervoer van de fiets met KLM, vooraf aanmelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Onvoorziene, na publicatie van de reis, opgelegde prijstoeslagen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage garantie fonds GGTO €9,00 per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking*
 • Reserveringskosten € 30,00 per boeking*
  )* = per boeking max. 9 personen
 • aanbetaling bij inschrijving: € 2.500 per persoon
 • restbetaling uiterlijk 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel o.v.v. het reserveringsnummer

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan een van deze fantastische reizen? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boekingsformulier:

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO! GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.