Fietsreis Canadian Rockies

28 mei t/m 7 juni 2024, 11 dagen

Fietsreis Canadian Rockies

Fietsreis Canadian Rockies

Fietsen door de imposante Canadian Rockies, wie wil dat niet! Na aankomst in Edmonton zien we in westelijke richting de Canadian Rockies al opdoemen. Na de transfer naar Jasper voert de eerste fietsexcursie ons naar het Maligny National Park waar we de alom geroemde Maligne Canyon gaan bekijken. Vanuit Jasper volgen we de  Icefields Parkway zuidwaarts via het spectaculaire uitzichtpunt Glacier Skywalk en langs de gletsjer Columbia Icefield naar Lake Louise met het gelijknamige beroemde ‘suikertaart’ hotel. Onderweg goed kijken of je een beer of een eland ziet, dat maakt deze route door de prachtige en imponerende natuur met links en rechts tientallen bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog extra speciaal. Aan de westkant fietsen we via Golden en Radium Hot Springs naar de gezellige stad Banff. Via het western stadje Canmore dalen we af naar Calgary waar we natuurlijk ook nog de Olypmpic Oval(schaatsbaan) bezoeken.

Fietsreis Canadian Rockies,
11 daagse fietsreis

Dag 1: Amsterdam – Calgary/Edmonton
Heenvlucht vanaf Schiphol met aankomst in de namiddag op de luchthaven van Edmonton of Calgary, afhankelijk van de vluchtopties. Aansluitend transfer naar het hotel.

Fietsreis Canadian RockiesDag 2: Transfer naar Jasper + Maligne Canyon
Na aankomst in Jasper fietsen we naar de Maligne Canyon in het gelijknamige National Park, een spectaculair stukje natuur. Ruim 12 km verderop ligt het Medicine Lake, de fietsafstand is respectievelijk ca. 25 en 55 km.

 

Fietsreis Canadian RockiesDag 3 & 4: Jasper – Lake Louise, ca. 155)* + 80 km
Vanuit Jasper volgen we de  Icefields Parkway zuidwaarts via het spectaculaire uitzichtpunt Glacier Skywalk en langs de gletsjer Columbia Icefield naar Lake Louise met het gelijknamige beroemde ‘suikertaart’ hotel.
Onderweg goed kijken of je een beer of een eland ziet, dat maakt deze route door de Canadian Rockies met links en rechts tientallen bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog extra speciaal.
#3 Hm¤= ↑1400 / ↓1000
#4 Hm¤= ↑760 / ↓660

Dag 5: Lake Louise – Golden, ca. 85 km
Vandaag wordt er op weg naar Golden 3 x zoveel gedaald als geklommen. De verblijfplaats ligt op het kruispunt van de rustige Columbia- en de wilde Kicking Horse-rivier.Golden bezienswaardigheden Golden’s nieuwste, spectaculaire bezienswaardigheid is de Skybridge. Op zo’n 130 m. hoogte, boven een weidse kloof, kun je over een gigantische hangbrug wandelen. De brug biedt prachtige uitzichten over de Canadese Rockies en een zestig meter hoge klaterende waterval, terwijl onder je een woeste rivier raast.
Hm¤= ↑450 / ↓1200

Dag 6: Golden – Radium Hot Springs, ca. 105 km
Radium Hot Springs Village ligt erg mooi tussen verschillende bergketens. De plaats is vooral bekend door het gelijknamige wellnessresort met het grootse warme mineraalbad van Canada. gelegenheid om lekker de beenspieren te verwennen.
Hm¤= ↑340 / ↓270

Dag 7: Radium Hot Springs – Banff, ca. 140)* km
Vanuit Radium Hot Springs fietsen we door het Kootenay National Park, langs het Olive Lake naar het hoger gelegen deel van de Canadian Rockies. In de loop van de middag komen we aan in Banff. Het knusse stadje met volop winkels en horeca is de bekendste plaats in de Canadian Rockies.
Hm¤: ↑1430 / ↓910

Dag 8: Banff – Cochrane, ca. 100 km
Vanuit Banff gaan we via het western stadje Canmore op weg naar het lager gelegen Cochrane, de route loopt voor een groot deel parallel aan de rivier Bow. ’s Avonds kunnen we in het stadje een heuze saloon bezoeken.
Hm¤: ↑ 220 / ↓ 450

Dag 9: Cochrane – Calgary, ca. 60 km
In Calgary fietsen we naar de, voor schaatsliefhebbers, bekende supersnelle ijsbaan ‘Olympic Oval’ waar Yvonne van Gennip in 1988 drie gouden Olympische medailles wist te veroveren. ’s Middags laten we je nog nader kennismaken met de vriendelijke stad.
Hm¤: ↑ 350 & ↓ 250

Fietsreis Canadian RockiesDag 10: Calgary & terugvlucht
’s Ochtends is er nog gelegenheid om van Calgary te genieten. Het vertrek van de terugvlucht is ’s middags.

Dag 11: terugvlucht naar Schiphol, Amsterdam
Aankomst in de loop van de ochtend op Schiphol.


)* transfer beschikbaar om de lengte van de etappe (naar eigen keuze) in te korten.

Hm¤= hoogtemeters: ↑=stijging / ↓=daling

Reissom fietsreis Canadian Rockies, 11 dagen:€ 3.495,-per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer )*
Toeslag 1-persoonskamer: € 995,- per persoon )*
)* = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen:

 • retourvlucht Amsterdam-Edmonton/Calgary
 • luchthavenbelasting
 • handbagage & 1 stuks ruimbagage max. 23 kg )¹
 • transfers: luchthaven–hotel v.v. & zie programma
 • 9 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies, enkele met ontbijt
 • veilige stalling van de fiets in de accommodaties
 • begeleidend voertuig t.b.v. catering, bagagevervoer & inkorten etappe(naar individuele wens),
 • professionele reisbegeleiding
 • reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • consumpties
 • maaltijden excl. ontbijt inbegrepen bij een overnachting
 • fietsvervoer
 • persoonlijke uitgaven
 • onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- of veiligheidstoeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking*
 • bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • reserveringskosten € 30,00 per boeking*
  )* boeking = max. 9 personen

)¹ Het meenemen van de eigen fiets is aan te bevelen 

Betalingsschema Fietsreis Canadian Rockies

 • aanbetaling bij inschrijving: € 1495,- per persoon
 • restbetaling uiterlijk 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel o.v.v. ‘Fietsreis Canadian Rockies’

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan de fantastische fietsreis door de Canadian Rockies? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boekingsformulier:

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO! GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.