Fietsreis Canadian Rockies & Granfondo Vancouver-Whistler

31 Augustus t/m 10 september 2023, 13 dagen

Fietsreis Canadian Rockies

Fietsreis Canadian Rockies & Granfondo Vancouver-Whistler

Fietsen door de imposante Canadian Rockies, wie wil dat niet! Vanuit Calgary, waar we o.a. de Olypmpic Oval(schaatsbaan) bezoeken, vertrekken we in westelijke richting naar de Rockies. Via de gezellige stad Banff en het rustieke Lake Louise fietsen we via de Icefields Parkway langs de gletsjer Columbia Icefield en het spectaculaire uitzichtpunt Glacier Skywalk naar Jasper. Daarvandaan brengen we o.a. een bezoek aan de alom geroemde Maligne Canyon in het gelijknamige National Park. Links en rechts van onze route door de Canadian Rockies zie je tientallen bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog. Onderweg kijken of je een beer of een eland ziet, maakt deze route door de prachtige en imponerende natuur extra speciaal. Vanuit Kamloops vliegen we naar Vancouver waar we uitgebreid kennismaken met de fraaie stad en het imposante Stanley Park, prachtig gelegen aan het water, met de bergen op de achtergrond. Aan het slot van deze imposante natuurreis is er de mogelijkheid om de Granfondo Whistler te fietsen, waarbij er gekozen kan worden uit het fietsen van 55, 122 of 152 km.

Fietsreis Canadian Rockies & Granfondo Vancouver-Whistler

31 augustus t/m 12 september 2022:

DFietsreis Canadian Rockiesag 1: Amsterdam-Calgary
Heenvlucht vanaf Schiphol met aankomst in de namiddag op de luchthaven van Calgary, aansluitend transfer naar het hotel.

Dag 2: Calgary-Cochrane, ca. 60 km
Na een korte rondrit door het centrum van de vriendelijke stad Calgary fietsen we naar de, voor schaatsliefhebbers, bekende supersnelle ijsbaan ‘Olympic Oval’ waar Yvonne van Gennip in 1988 drie gouden Olympische medailles wist te veroveren. Aan de westkant verlaten we de stad en fietsen we door een agrarische omgeving naar Cochrane.
Hm*: ↑ 350 & ↓ 250

Dag 3: Cochrane-Banff, ca. 100 km
Cochrane verlatend zien we in de verte de Canadian Rockies al opdoemen. We volgen de eerste verbindingweg Calgary-Banff. Aan het eind van de middag komen we aan in het knusse stadje met volop winkels en horeca. Hm*: ↑ 440 & ↓ 190 #

Dag 4, 5 & 6: Banff-Lake Louise-Columbus Icefield Gletsjer-Glacier Skywalk-Jasper, ca. 290 km
We verlaten het gezellige Banff en fietsen via het rustieke Lake Louise over de Icefields Parkway langs de gletsjer Columbia Icefield en het spectaculaire uitzichtpunt Glacier Skywalk naar Jasper. Links en rechts van onze route door de imposante CanaFietsreis Canadian Rockiesdian Rockies zie je tientallen bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog.
Onderweg kijken of je een beer(zie het onderstaande filmpje) of een eland ziet, maakt deze route door de prachtige en imponerende natuur heel bijzonder. Hm*: ↑2170 & ↓2503

Dag 7: Jasper-Maligne Canyon-Jasper-Tete Jaune Cache
Fietsreis Canadian Rockies’s Ochtends fietsen we naar de Maligne Canyon in het gelijknamige National Park, een spectaculair stukje natuur. Ruim 12 km verderop ligt het Medicine Lake, de fietsafstand is respectievelijk ca. 25 en 55 km. ’s Middags rijden we per bus naar het plaatsje Tete Jaune Cache, op zich een prachtige route maar helaas met veel vrachtverkeer, vandaar de keuze voor een trasfer. De route kan desgewenst gefietst worden(hm: ↑ 470 & ↓ 770). Aansluitend fietsen we ca. 20 km. langs een secundaire, rustige weg naar Valemount. Hm* = ↑ 60 & ↓ 30.

Dag 8: Valemount-Kamloops, ca. 320 km per fiets & bus
Van de 320 km lange route naar Kamloops wordt er ca. 70 of 100 km gefietst. De resterende afstand wordt met de bus afgelegd. Hm*: ↑ 1050 & ↓ 1480

Dag 9: Kamloops-Vancouver
Vanuit Kamloops vliegen we naar Vancouver waar we uitgebreid kennismaken met deze fraaie havenstad met o.a. het prachtige Stanley Park, mooi gelegen aan het water, met de bergen op de achtergrond.

Dag 10: VancouvFietsreis Canadian Rockieser
Na het ontbijt maken we een rondrit per fiets door de stad met o.a.: Gastown, de oude historische binnenstad met de beroemde stoomklok, Stanley Park met zijn meren, stranden, totempalen, en standbeelden, en de 136 m. lange houten hangbrug Capilano Suspension Bridge met een fenomenaal uitzicht op de overweldigende natuur.  De rest van de dag is vrij te besteden.

Fietsreis Canadian RockiesDag 11: Granfondo Vancouver-Whistler, naar keuze 122 of 152 km
Tot slot van deze imposante natuurreis is er de mogelijkheid om de Granfondo Whistler van Vancouver naar Whistler te fietsen, waarbij er gekozen kan worden uit het fietsen van 122 of 152 km. Hm*: ↑ 1830 / ↓ 1480
Fietsreis Canadian Rockiesfoto links:@Robin O’Neill

foto rechts:@TLB Velo-7011(onder)

Dag 12: Vancouver & terugvlucht
’s Ochtends is er nog gelegenheid om van de mooie en gezellige stad Vancouver te genieten. Het vertrek van de terugvlucht is ’s middags.

Dag 13: terugvlucht naar Schiphol, Amsterdam
Aankomst in de loop van de ochtend op Schiphol.

Hm*= hoogtemeters, ↑ = stijging / ↓ = daling


Deze fietsreis kan verlengd worden met bv. een rondrit over Vancouver Island.

Een kortere versie van 10 dagen is ook mogelijk: Dag 1 t/m dag 8 = reisprogramma Calgary-Kamloops, zie boven & dag dag 9 & 10: vlucht Kamloops-Calgary & Calgary-Amsterdam. Reissom op aanvraag.

Reissom fietsreis Canadian Rockies 2022, 13 dagen:€ 2.995,-per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer )*
Toeslag 1-persoonskamer: € 980,- per persoon )*
)* = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen:

 • vluchten Amsterdam–Calgary, Kamloops-Vancouver & Vancouver–Amsterdam
 • luchthavenbelasting
 • handbagage & 1 stuks ruimbagage max. 23 kg )¹
 • transfers: luchthaven–hotel v.v. & zie programma
 • 11 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies, veelal met ontbijt
 • veilige stalling van de fiets in de accommodaties
 • bagagevervoer tussen de verschillende hotels
 • stadsrondrit in Calgary & Vancouver
 • startbewijs Granfondo
 • professionele reisbegeleiding & begeleidend voertuig onderweg
 • reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • consumpties
 • lunches & diners (desgewenst zorgen we voor restaurantsuggesties)
 • fietshuur
 • persoonlijke uitgaven
 • onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- of veiligheidstoeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking*
 • bijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • reserveringskosten € 25,00 per boeking*
  )* boeking = max. 9 personen

)¹ Het meenemen van de eigen fiets is aan te bevelen 

 

Betalingsschema Fietsreis Canadian Rockies & Vancouver-Whistler

 • aanbetaling bij inschrijving: € 925,- per persoon
 • restbetaling uiterlijk 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel o.v.v. ‘Fietsreis Canadian Rockies’

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan de fantastische fietsreis door de Canadian Rockies? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boekingsformulier:

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO! GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.