New York 5 Boro Bike Tour

Het fietsspektakel van New York City!

1e weekend mei – 5 dagen
individueel: dagelijks vertrek

NEW YORK CITY incl. New York 5 Boro Bike Tour

Fietsen in New York met de 5 Boro Bike Tour – Een compleet arrangement waarin u New York op een bijzondere manier leert kennen of herondekt op de fiets. Op de reisdagen 2, 3 & 4 wordt er een interessant fietsprogramma aangeboden.

Autovrij fietsen door de vijf wijken van NEW YORK CITY!
Absoluut hoogtepunt is deelname aan het fietsspektakel New York 5 Boro Bike Tour. Fiets dwars door Manhattan met zijn imposante wolkenkrabbers via 6th Avenue & door Central Park & Harlem en maak kennis met de wijken Bronx, Queens, Brooklyn & Staten Island, totaal 65 km.  En dat helemaal autovrij. Een onvergetelijke gebeurtenis! De 32.000 startbewijzen zijn binnen enkele uren uitverkocht, maar FS Travel heeft ze voor u!
Lees de ervaringen van Astrid Koperberg van de fietsersbond: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/fietsen-in-new-york-de-five-boro-bike-tour/

Meer tijd? Start in Washington DC!
Start u in Washington? Dan verkent u een prachtig stuk van de oostkust van Amerika. Klik hier voor de uitgebreide fietsreis met start in Washington. Bij zowel de start in New York City als in Washington, een ding is zeker: U neemt deel aan de unieke en fantastische Five Boro Bike Tour!

Bike New York
Dit bijzondere fietsevenement staat niet op zichzelf. De organisator Bike New York is een non-profit organisatie dat fietsen als een praktische, duurzame en gezonde manier van vervoer promoot. Met de opbrengst van het startgeld voor de Five Boro Bike Tour worden onder andere gratis fietslessen aangeboden aan kinderen en volwassenen uit achterstandswijken. Hierdoor heeft New York er vorig jaar ruim 16.000 enthousiaste fietsers bijgekregen.

NEW YORK CITY  incl.  New York 5 Boro Bike Tour

Dag 1 – Amsterdam – New York: Aansluitend op uw vlucht van Amsterdam naar New York wordt u naar uw hotel in Manhattan gebracht, en checkt u in.

Dag 2 – Sightseeing per fiets: In de ochtend verkennen we New York onder leiding van een professionele gids. Tijdens deze vier uur durende sightseeing per fiets krijgt u een groot  deel van New York te zien met boeiende informatie.
De middag is vrij te besteden. Wij hebben veel leuke tips voor u om deze fascinerende stad verder te ontdekken. Shoppen kan natuurlijk ook.

Dag 3 – New York 5 Boro Bike Tour: U neemt vandaag deel aan een onvergetelijke fiets-spektakel waarbij u kennis maakt met de vijf wijken van New York: Manhattan, Brooklyn, the Bronx, Queens en Staten Island. Voor deze ene dag is de 65 km lange route autovrij gemaakt. Het geraas van de auto’s wordt vervangen door de schone klanken van diverse muzikanten/bands langs de route. Deze unieke fietstocht wordt afgesloten in Staten Island met een heus Finish Festival. En, met uw deelname steunt u ook nog eens het ‘NY Bike education program’. Er zijn 32.000 startbewijzen beschikbaar en FS Travel heft een aantal in voorraad.

Dag 4 – Brooklyn, The Manhattan Waterfront Greenway & Aanvang Terugvlucht: Na de enerverende dag van gisteren geniet u van een ontspannen fietstocht via Brooklyn naar de Manhattan Waterfront Greenway. Een groot deel van de fietspaden loopt parallel aan de East & Hudson River, waarbij de drukte van de stad regelmatig ver weg lijkt. Via Central Park, Times Square & de overweldigende 5th Avenue fietsen we terug naar het hotel. Aan het einde van de dag vliegen we vanuit New York terug naar Amsterdam.

Dag 5 – Terugkomst op Schiphol: ’s Ochtends aankomst op Schiphol-Amsterdam. U zult de New York 5 Boro Bike Tour en de geweldige metropool niet snel vergeten!

Reissom New York 5 Boro Bike Tour, met reisleiding: € 1.595,- per persoon in een 2-persoonskamer met een KingSize bed
Reissom New York 5 Boro Bike Tour, op eigen gelegenheid: € 1.395,- per persoon in een 2-persoonskamer met een KingSize bed

Toeslag 1-persoonskamer : € 450,- per persoon. Het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen in de reissom:

 • Retourvlucht Amsterdam–New York met overstap in Reykjavik )¹ + )²
 • Luchthavenbelasting
 • 10 kg handbagage & 1 stuks ruimbagage max. 23 kg.
 • Transfers luchthaven–hotel v.v.
 • 3 overnachtingen in Fairfield Inn & Suites by Marriott, tegenover Ground Zero/Freedom Tower op Manhattan (dichtbij de start) op basis van logies & ontbijt of gelijkwaardig
 • Veilige stalling van de fiets in de accommodatie
 • Stadsrondrit New York o.l.v. een professionele gids*
 • Startbewijs New York 5 Boro Bike Tour – 65 km ($ 130)
 • Professionele reisbegeleiding ter plaatse*
 • Reisinformatie

)¹ incl. stopover in Reykjavik, IJsland zonder tickettoeslag
)² directe vluchten ook mogelijk = toeslag
)* = niet inbegrepen bij een reis op eigen gelegenheid.

Niet inbegrepen:

 • Consumpties
 • Lunches & diners (desgewenst zorgen we voor restaurantsuggesties)
 • Excursies & entrees
 • Fietshuur
 • Persoonlijke verlengingsmogelijkheden, later terugreizen is mogelijk
 • Persoonlijke uitgaven
 • Onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- of veiligheidstoeslagen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 25 per boeking
 • SGR € 5 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • aanbetaling bij inschrijving: € 750 per persoon
 • restbetaling uiterlijk 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel – Haarlem o.v.v. ‘New York 5 Boro Bike Tour’

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan een van deze fantastische reizen? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boekingsformulier:

New York 5 Boro Bike Tour
New York 5 Boro Bike Tour
New York 5 Boro Bike Tour

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO! GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.