Washington – New York City

Van het indrukwekkende Washington DC via het platteland (o.a. Amish) & universiteitsstad Princeton naar de metropool New York City


Individueel: dagelijks vertrek, 12 dagen

FIETSREIS WASHINGTON – NEW YORK
Een prachtige 12-daagse reis voor geoefende fietsers. We fietsen van het fraaie en zeer indrukwekkende Washington DC naar het overweldigende New York. Via mooie, veelal rustige routes fietsen we door typisch Amerikaanse plaatsen, door Amish gebied en via de universiteitsstad Princeton om in Manhattan uit te komen. Ook New York City wordt per fiets verkend.

Optioneel: New York Five Boro Bike Tour (mei)
Dit bijzondere fietsevenement staat niet op zichzelf. De organisator Bike New York is een non-profit organisatie dat fietsen als een praktische, duurzame en gezonde manier van vervoer promoot. Met de opbrengst van het startgeld voor de Five Boro Bike Tour worden onder andere gratis fietslessen aangeboden aan kinderen en volwassenen uit achterstandswijken. Hierdoor heeft New York er vorig jaar ruim 16.000 enthousiaste fietsers bijgekregen.
Lees de ervaringen van Astrid Koperberg van de fietsersbond: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/fietsen-in-new-york-de-five-boro-bike-tour/

Ook op eigen gelegenheid – dagelijks vertrek
Deze interessante en mooie fietsreis kan ook op eigen gelegenheid gemaakt worden – vertrek dagelijks.

Minder tijd beschikbaar?
Er is ook een 5-daags New York City arrangement beschikbaar.  Klik hier voor het New York City arrangement.

Reisprogramma Washington – New York incl. 5 Boro Bike Tour

Dag 1 – Amsterdam-Washington DC: Aansluitend op de vlucht van Amsterdam naar Washington DC gaan we naar ons hotel in het centrum van de stad, en checken we in.

Dag 2 – Washington, sightseeing per fiets: We verkennen, natuurlijk per fiets, uitgebreid Washington, waarbij u veel hoogtepunten van de hoofdstad van de Verenigde Staten gaat zien: the Mall met al zijn indrukwekkende monumenten, het Witte Huis, het Capitool en het gezellige Georgetown. Het tweede deel van de middag is vrij te besteden.

Dag 3, 4 & 5 – Washington – New Holland: Via een groene, bosrijke omgeving fietsen we Washington uit. Door glooiend landschap met soms korte, pittige klimmetjes maken we kennis met het Amerikaanse (plattelands)leven. De huizen lijken willekeurig uitgestrooid in het landschap. Heggen of hekken ontbreken vaak. Via o.a. Lancaster, een stad met een rijke historie, bereiken we aan het eind van de 3e etappe(5e dag) New Holland. Deze langgerekte plaats ligt centraal in Amish County. De Amish vormen een hechte en besloten geloofsgemeenschap. De Old Order Amish rijden nog altijd met paard-en-wagen, gebruiken geen elektriciteit en dragen nog steeds de toen gebruikelijke kleding. De meer liberale stromingen hebben wel elektriciteit, en gebruiken ook auto’s.
De fietsafstand van de eerste drie etappes zijn respectievelijk ca. 70, 75 & 85 km.

Dag 6 – New Holland – Lansdale: New Holland is vooral bekend van de gelijknamige tractor- en graafmachinebouwer die hier begonnen is. Het eerste deel van de 4e etappe gaat door het agrarische Amish gebied. Het zal u verrassen hoe mooi de natuur onderweg is, terwijl we hemelsbreed nog geen 50 km van Philadelphia verwijderd zijn. De afstand is ca. 85 km.

Dag 7 – Lansdale – Princeton: Onderweg naar de gezellige universiteitsstad Princeton, maken we een stop bij het Washington Crossing Historic Park. Het markeert de plaats waar George Washington de rivier de Delaware overstak tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De beroemde Crossing wordt als het keerpunt in de Amerikaanse Burgeroorlog gezien. In Princeton krijgt u natuurlijk de gelegenheid om in het hart van de stad het statige universiteitsterrein te bekijken. We fietsen vandaag ca. 75 km

Dag 8 – Princeton – New York / Manhattan: Net even buiten Princeton fietsen we langs de lieflijke Millstone River. We buigen af en gaan richting de kust. Aan de overkant van het water zien we de indrukwekkende skyline van Manhattan al liggen. Het laatste deel van de etappe gaat over een mooi fietspad dat uitkomt bij de ferry. Na de oversteek per fast ferry maakt u uw eerste fietskilometers in de Big Apple waar we na ca. 85 km aankomen.

Dag 9 – Sightseeing New York per fiets: In de ochtend verkennen we New York onder leiding van een professionele gids. Tijdens deze vier uur durende sightseeing per fiets krijgt u een interessant deel van New York te zien met boeiende informatie.
De middag is vrij te besteden. Wij hebben veel leuke tips voor u om deze fascinerende stad verder te ontdekken. Shoppen kan natuurlijk ook.

Dag 10 – New York 5 Boro Bike Tour: U neemt vandaag deel aan het onvergetelijke fietsspektakel door de vijf wijken van New York: Manhattan(fiets zo langzaam mogelijk over 6th Avenue en door Central Park en Harlem), Brooklyn, the Bronx, Queens en Staten Island. Voor deze ene dag is de 65 km lange route autovrij gemaakt. Deze unieke fietstocht wordt afgesloten op Staten Island met een heus Finish Festival. En, met uw deelname steunt u ook nog eens het ‘NY Bike education program’. Er zijn 32.000 startbewijzen, die binnen enkel uren zijn uitverkocht. (65 km).
Lees de ervaringen van Astrid Koperberg van de fietsersbond: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/fietsen-in-new-york-de-five-boro-bike-tour/

Dag 11 – The Manhattan Waterfront Greenway (ca. 40 km): Na de enerverende dag van gisteren geniet u van een ontspannen fietstocht over de Manhattan Waterfront Greenway. Over de fietspaden langs de Hudson River lijkt de drukte van de stad soms ver weg. Via Central Park & de overweldigende 5th Avenue fietsen we terug naar ons hotel. Aan het einde van de dag gaan we naar de luchthaven.
Vertrek van de terugvlucht is ’s avonds.

Dag 12 – Terugkomst op Schiphol: ’s Ochtends aankomst op Schiphol-Amsterdam. U kunt terugkijken op een geweldige fietsreis en een memorabel fietsevenement.

Reissom fietsreis Washington – New York incl. 5 Boro Bike Tour:
€ 2.595,- per persoon in een 2-persoonskamer met een  2-persoons(king)bed )*
Toeslag 1-persoonskamer: € 895,- per persoon )* = het is mogelijk om aan te geven dat u een kamer met een andere deelnemer wilt delen. In eerste instantie betaalt u de reissom incl. toeslag 1-persoonskamer. Als een andere deelnemer ook een kamer wil delen ontvangt u beiden de 1-persoonskamertoeslag retour.

Inbegrepen in de reissom:

 • Vluchten Amsterdam–Washington DC & New York–Amsterdam met overstap in Reykjavik )¹ + )²
 • Luchthavenbelasting
 • Handbagage & 1 stuks ruimbagage max. 23 kg
 • Transfers luchthaven–hotel v.v. & ferry overtocht Belford-Manhattan
 • 10 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, m.u.v. dag 4 (dan is het ontbijt niet inbegrepen)
 • Veilige stalling van de fiets in de accommodaties
 • Bagagevervoer tussen de verschillende hotels
 • Stadsrondrit Washington DC & New York o.l.v. een gids
 • Startbewijs New York 5 Boro Bike Tour ($ 130)
 • Professionele reisbegeleiding & begeleidend voertuig onderweg
 • Reisinformatie
  )¹ optioneel: stopover in Reykjavik, IJsland – zonder tickettoeslag
  )² directe vluchten ook mogelijk, veelal met toeslag

Niet inbegrepen:

 • Consumpties
 • Lunches & diners (we verzorgen de restaurantreserveringen)
 • Fietsvervoer(meenemen van eigen fiets is aan te bevelen)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- of veiligheidstoeslagen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • SGR bijdrage €5,00 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • aanbetaling bij inschrijving: €950,- per persoon
 • restbetaling uiterlijk 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.n.v. FS Travel – Haarlem o.v.v. ‘Washington – New York’

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan een van deze fantastische reizen? Boek dan direct via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met FS Travel.

Boekingsformulier:

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO! GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.