Fietsreis Bangkok – Saigon

Thailand-Cambodja-Vietnam, 21 dagen

Fietsreis Bangkok – Saigon

21 daagse reis met elke maand gegarandeerd vertrek

Fietsreis vanuit Bangkok via Cambodja (Siem Reap/Angkor Wat en de hoofdstad Phnom Penh, door de Mekong delta naar Saigon (= Ho Chi Minh City) met professionele fietsbegeleiding

Reisprogramma fietsreis Bangkok – Saigon

Dag 1: Amsterdam – . . .
Vertrek vanaf Schiphol, Amsterdam. Begin van de heenvlucht naar Bangkok

Dag 2:  . . . – Bangkok
Aankomst in Bangkok, aansluitend transfer naar het hotel.
Overnachting in Bangkok.

Dag 3: Bangkok (25 km)
Rondrit: Uitgebreide kennismaking met Bangkok per fiets, op het programma staat onder andere:

  • Benjakitti Park, een groene oase
  • Khlong Toei Markt, de grootste markt met verse producten in Bangkok (wandelend)
  • Een rivier oversteek naar de aan de oostoever gelegen Bang Krachao met het gelijknamige park, de groene long van de stad waar het heerlijk rustig is
  • Bezoek aan de Floating(drijvende) Markt
  • Jungle routes
  • Rivier oversteek terug naar de Khlong Toei pier aan de drukkere westkant van de rivier
  • Khlong Toei, een sloppenwijk op steenworpafstand van ongekende rijkdom

Overnachting in Bangkok (O).

Dag 4: Bangkok-Rayong  (transfer + 50 km)
Transfer vanuit Bangkok naar het startpunt van de fietsreis ten oosten van Pattaya. We volgen zoveel mogelijk de  kustlijn naar het oosten. In de namiddag aankomst in Rayong.
Overnachting in Rayong in een hotel aan het strand (O, L, D).

Dag 5: Rayong-Chantaburi (60 km)
Na het ontbijt fietsen we vandaag naar een Mangrove studiecentrum. We bezoeken er een van de meest succesvolle bosrestauratie projecten van Thailand. Onderweg praten we met de lokale bevolking en laten zien hoe ze hun brood verdienen.
We overnachten in Chantaburi (O, L, D).

Dag 6: Chantaburi-Pailin (47 km)
Na de transfer)* naar Pongnamron fietsen we in 27 km naar de grens met Cambodja. Na immigratie(visa aanschaffen) en de lunch fietsen we ca. 20 km naar de stad Pailin, gelegen aan de voet van de Cardemom bergen. Pailin was in de burgeroorlog aan het eind van de vorige eeuw de uitvalsbasis van de Khmer Rouge. De stad is nu nog de thuisbasis van enkele van de voormalige Rode Khmer-leiders. Sommigen zijn (in de gevangenis) nog in afwachting van hun berechting door het internationaal tribunaal. Geniet van de zonsondergang vanaf Phnom Yat met een mooi uitzicht op Pailin. De tempel is een heiligdom van de Kula moslimminderheid, 5% van de totale bevolking, die hun geld verdienen met de handel in edelstenen.
Overnachting in Pailin (O, L, D).

Dag 7: Pailin-Battambang (85 km)
Na het vertrek uit Pailin komen we eerst een paar klimmetjes tegen. Het tweede deel van de route is praktisch helemaal vlak. We fietsen langs de Cadarmom bergketen en passeren vele rijstvelden. Na  de lunch, die vlakbij een lokale tempel wordt gebruikt, fietsen we ca. 20 km naar Phnom Sampov en bewonderen we o.a. de pagode op de heuveltop. Om Battambang te bereiken zijn er nog 15 km te gaan. Battambang ligt aan de rivier de Sangker. Er staan veel Franse koloniale gebouwen en traditionele Cambodjaanse huizen. De excursie met de Bamboo trein is de topattractie van de stad. De lokale bevolking heeft op de lokale spoorlijn, die niet intensief wordt gebruikt, een eigen trein-alternatief bedacht. Een unieke ervaring om mee te maken, zeker als er een tegenligger aankomt.
Overnachting in Battambang (O, L, D).

Dag 8: Battambang-Siem Reap (bootovertocht & 18 km)
Na een vroeg ontbijt fietsen we in een kwartier naar het vertrekpunt van de boot. De duur van de oversteek is afhankelijk van het seizoen en neemt minimaal vier uur in beslag. Tijdens de boottocht krijg je een goed beeld van de vissers, en van alle activiteiten langs de Sangker rivier en rond het Tonle Sap meer. Tonle Sap is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en een belangrijk waterbekken. Zonder het meer zou Cambodja jaarlijks met overstromingen te maken hebben. Het meer is belangrijk voor zowel de bevolking als voor de flora en fauna. Een uur voor het bereiken van Chong Kneas, aan de overzijde van het meer, passeren we Prek Toal Bird Sanctuary, een broedgebied voor duizenden watervogels. De huizen in Chong Kneas zijn gebouwd van bamboe en drijven op het water. Na ontschepen, fietsen we in 15 km naar ons hotel.
Overnachting in Siem Reap (O, L, D).

Dag 9: Angkor Wat Tempelcomplex (30 km)
Angkor was de hoofdstad van het Khmer rijk, dat tussen 800 en 1432 zowat heel Zuidoost-Azië domineerde. De Khmer vormde een geniale beschaving die zijn tijd ver vooruit was. In de hoofdstad van het rijk woonden maar liefst één miljoen mensen. In een tijd dat Amsterdam nog een dorpje was. In de 2e helft van de 19e eeuw werden de onder woekerende jungle verborgen ruïnes ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhot. Er zijn ruim 100 tempels bewaard gebleven omdat in die tijd de constructies in steen waren voorbehouden voor religieuze gebouwen. Het gewone volk moest het met hout doen, hun gebouwen zijn niet bewaard gebleven.
Naast Angkor Wat, de grootste religieuze tempel ter wereld dat in 7 jaar tijd werd gebouwd, bezoeken we onder andere de Bayon tempel met meer dan 200 gigantisch gebeeldhouwde gezichten, de beroemde Ta Prohm dat een van de grootste tempels is waarbij de jungle door de tempel groeit, de hindoe en boeddhistische tempel Preah Kahn en Angkor Thom, een oude ommuurde stad met 5 toegangspoorten en een meer dan 12 km lange muur die overal 6 meter hoog en 8 meter dik is.
Overnachting in Siem Reap (O, L, D).

Dag 10: Banteay Srei & de rivier Lingas (90 km)
Het platteland rond Siem Reap gaan we vandaag nader verkennen. In de omgeving zie je veel rijstvelden, leuke dorpjes en vele pagodes. We bezoeken o.a. Banteay Srei dat lokaal bekend staat als een vrouwencitadel (967 na Chr.) en gewijd is aan Brahma. De kwaliteit van de bouw en de decoraties worden geroemd. Daarna fietsen we naar de rivier van Duizenden Lingas. De lokale bevolking gelooft dat de rivier vruchtbaarheid en zegen schenkt aan het Angkor gebied. Er zijn ook watervallen. Op de terugweg bezoeken we het Landmine Museum dat volledig gewijd is aan het landmijn vrij maken van het gebied waar de burgeroorlog fors huisgehouden heeft.
Overnachting in Siem Reap (O, L, D).

Dag 11: Rolous Group & Tonle Sap Lake (50 km)
Vandaag fietsen we een korter rondje in de omgeving van Angkor, oftewel Siem Reap. We brengen ’s ochtends een bezoek aan Rolous Group dat de eerste hoofdstad van het Angkor Rijk was in 800 na Chr. Er staan enkele Pre-Angkoriaanse tempels waaronder Preak Ko, Bakong en Lo Lei.  ’s Middags zijn we in de buurt van het Tonle Sap meer. We bezoeken er een krokodillenfarm, een drijvend dorp met een drijvende school en een vissenkwekerij. Een korte rondvaart is mogelijk.
Overnachting in Siem Reap (O, L, D).

Dag 12: Siem Reap-Phnom Penh (bootovertocht + 20 km)
Een groot deel van de afstand wordt vandaag met een speedboot afgelegd. Het meer is van juli t/m februari het beste te bevaren. In het regenseizoen is het oppervlak van het meer Tonle Sap meer dan 10.000 km² terwijl dat in het droge seizoen gehalveerd wordt. Na de bootoversteek fietsen we naar de hoofdstad Phnom Penh waar we ’s middags een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis, de Zilver Pagode en het Nationaal Museum.
Overnachting in Phnom Penh (O, L, D).

Dag 13: Phnom Penh (35 km)
De rondrit (per fiets natuurlijk) langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de bruisende stad Phnom Penh met ruim 1 miljoen inwoners voert ons langs het Onafhankelijkheidsmonument, Wat Phnom, de Russische markt en het Tuol Sleng Museum(voormalige gevangenis). We fietsen ook naar Choeung Ek dat bekend staat als ‘killing fields’ oftewel de velden des doods. Het ligt In een boomgaard in een agrarisch gebied ongeveer 14 km ten zuiden van Phnom Penh. Gevangenen van Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht. Zeker 20.000 mensen hebben hier tussen 1975 en 1979 het leven gelaten. Choeung Ek is slechts één van de vele killing fields van het land.
Overnachting in Phnom Penh (O, L, D).

Dag 14: Phnom Penh – Takeo (87 km)
Om de drukke hoofdstad te verlaten, maken we eerste een korte transfer van ca. 15 km)*. Verder zuidwaarts fietsen we richting Takeo. Onderweg passeren we de Ta Phrom en Yeary Pov tempels uit de 12e eeuw. Het hoger gelegen Phnom Chisor, een 11e eeuwse tempel, is ons lunchadres. Je hebt er een heerlijk uitzicht over de omgeving. Takeo is, ondanks dat het minder bezocht wordt, een stad met veel historie. De zonsondergang is prachtig vanaf de tempel op de heuveltop van Funan, de naam van de voormalige hoofdstad van het Khmerrijk.
Overnachting in Takeo (O, L, D).

Dag 15: Takeo-Chau Doc (78 km)
Na een vroeg ontbijt gaan we op weg naar de grens met Vietnam, een afstand van iets meer dan 50 km. Na de immigratie gebruiken we de lunch in een plaatselijk restaurant. Vervolgens gaan we de Mekong Delta ontdekken. Geniet van het prachtige groene landschap. Onderweg zien we langs de route veel rijstvelden en waterbuffels.
Diner en overnachting in Chau Doc (O, L, D).

Dag 16: Chau Doc – Can Tho (boot + 75 km)
Na het ontbijt vertrekken we naar de Mekong rivier en varen per boot naar de drijvende woningen waar onder de huizen vissen gekweekt worden. Verder langs de route in een Cham dorp zijn velen actief met het weven van sarongs en het maken van hoeden, een eeuwenoude traditie. Vandaar fietsen we langs landelijke wegen naar Bachuc. De aanwezigheid van Thnot bomen is typerend voor deze omgeving. In de omgeving van Bachuc zijn in 1978 meer dan 3.000 Vietnamese slachtoffers gevallen.
Diner en overnachting in Can Tho. (O, L, D)

Dag 17: Can Tho – Tra Vinh (85 km)
We bevinden ons nu echt in de delta van de Mekong. Regelmatig moeten we het water over. Er zijn niet altijd bruggen. Na een korte boottocht bereiken we Vinh Long, een van de beroemde fruitsteden in de delta. We vervolgen de route langs smalle landweggetjes met kleine boomgaarden en kleurrijk leven langs de oevers van de rivier. In de pittoreske deltahuizen wonen gastvrije dorpelingen. We passeren talloze houten bruggetjes voordat we uitkomen bij een belangrijke ferry verbinding over de uitgestrekte Co Chien rivier naar de mooie Khmer stad Tra Vinh, het meest zuidelijke deel van onze reis.
Overnachting in Travinh (O, L, D).

Dag 18: Tra Vinh – My Tho – Ho Chi Minh (boot + km)
De route voert ons vandaag naar het noordelijker gelegen Ho Chi Minh City, de voormalige hoofdstad van Zuid-Vietnam dat toen de naam Saigon droeg. Vanuit Tra Vinh nemen we eerst de ferry naar de andere oever van de Cochien rivier. Door het waterrijke gebied met vele bruggetjes en veerboten fietsen we langs bananenplan-tages en suikerrietvelden. De fietsreis eindigt in My Tho, ook wel de toegangspoort van de Mekong genoemd. Het laatste deel van de etappe van vandaag (ca. 70 km), door de drukke miljoenenstad, wordt met de bus afgelegd. )*
Overnachting in Ho Chi Minh City (O, L)

Dag 19: Ho Chi Minh City / Saigon (25 km)
Na het ontbijt gaan we de stad verkennen. De gids leidt ons onder andere langs de lokale Notre Dame kathedraal, het art-deco postkantoor van Gustav Eiffel, het Lam Son plein met het vroegere Franse stadhuis, het voormalige Stadstheater, het historische Continental hotel, het Rex hotel en het oorlogsmuseum. We komen tot rust in de Taoïstische tempel van de Jade Keizer waar wierook zich vermengt met het geprevel van gelovigen die zich wenden tot de rechters van de onderwereld. De geuren en kleuren in de Chinese Cholon wijk laten ons de Indochinese sfeer nog eens goed ervaren.
Overnachting in Ho Chi Minh City (O)
Dag 20: Ho Chi Minh City –  . . .
Tot het vertrek naar de luchthaven vrije tijd in Saigon / Ho Chi Minh City.
Terugvlucht vanuit Ho Chi Minh City met overstap. (O + maaltijden aan boord van het vliegtuig).
Dag 21:  . . . – Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

# Reisdata: de reis wordt elke maand minimaal één maal uitgevoerd
# Minimaal aantal deelnemers: 2 personen
# Reisbegeleiding: De reis wordt begeleid door mee fietsende reisleiders uit Thailand of Cambodja
# Communicatie: Engels

Afkortingen: Maaltijden O = Ontbijt / L = Lunch / D = Diner inbegrepen

)* = (een deel van) de transfer kan (in overleg met de reisleiding) gefietst worden

Reissom fietsreis Bangkok – Saigon: op aanvraag 

Toeslag 1-pers.kamer: op aanvraag

Bij de reis is inbegrepen:
• Heenvlucht Amsterdam–Bangkok & retourvlucht Ho Chi Minh City-Amsterdam, economy klasse )¹
• handbagage
• 2 stuks bagage waaronder 1 x fiets in een fietsdoos, totaal max. 30 kg
• transfers luchthaven–hotel v.v.
• 17 overnachtingen in 3* of 4*-middenklasse hotels & 1 overnachting in een guesthouse in Takeo
• verblijf in een 2-persoonskamer
• verzorging op basis van logies & ontbijt in Bangkok en Ho Chi Minh City
• verzorging op basis van volpension van lunch op dag 4 t/m lunch op dag 18 inclusief onderweg snacks, fruit, water en frisdrank
• vermelde transfers per bus & boot
• vermelde excursies
• veilige stalling van de fiets in de accommodaties
• bagagevervoer tussen de verschillende hotels
• professionele meefietsende reisbegeleiding, voertaal is Engels
• reisinformatie

Niet inbegrepen bij de reis:
• lunches & diners in Bangkok en Ho Chi Minh City
• consumpties m.u.v. consumpties bij inbegrepen
• extra excursies
• entrees
• fooien
• persoonlijke uitgaven
• visum Cambodja & visum Vietnam & vertrekbelasting Vietnam($ 25)
• fietshuur(Giant of Trek) van dag 4 t/m 18, indien gewenst € 170
• persoonlijke verlengingsmogelijkheden / eerder of later terugreizen is mogelijk
• onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 25 per boeking

    • aanbetaling bij inschrijving: € 1.500,- per persoon
    • restbetaling twee maanden voor vertrekdatum

Graag de bedragen overmaken op NL56 KNAB 0257 6844 41 t.nv. FS Travel o.v.v. het reserveringsnummer

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan deze prachtige reis? Dan kunt u direct boeken via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met FS Travel.

Boekingsformulier

Boekingsformulier fietsreis Bangkok – Saigon

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. Fs travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO. GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald.