Fietsreis naar Berlijn

 

De route is zeer gevarieerd met vele karakteristieke en historische plaatsen en mooie natuur

 

Individuele fietsreis – dagelijks vertrek

Reisperiode: vertrek is elke dag mogelijk, reisduur minimaal 12 dagen

Tussen de twee Europese hoofdsteden Amsterdam en Berlijn ligt een zeer gevarieerde fietsroute, tien etappes, met bijzondere en mooie bezienswaardigheden. We doorkruizen diverse regio’s zoals het vlakke parklandschap van het Münsterland, de weidse regio Fläming, de heuvels van het Weserbergland en de rand van de Harz. Daarnaast fietsen we door de rivierlandschappen van Weser, Saale en Elbe. Culturele hoogtepunten langs de route zijn de zeven Unesco-werelderfgoedlocaties waaronder Münster, Goslar, de Lutherstad Wittenberg en de Bauhausstad Dessau. Cultuur is er in overvloed onderweg en in de steden Münster en Berlijn.

Reisduur: minimaal 12 dagen, extra overnachtingen onderweg of verlenging in Berlijn is mogelijk.

Na vertrek uit Amsterdam zetten we koers naar de Achterhoek, waar de eerste overnachting is. Na het passeren van de grens komen we meteen in het Zwillbrocker Venn, een veen- en moerasachtig landschap waar zelfs flamingo’s resideren. Tot aan Münster, de ‘fietshoofdstad van Duitsland’ wisselen kastelen en boerenhoeven elkaar af. In de universiteitsstad zijn het laatgotische raadhuis en het barokke Residenzschloss te bewonderen. Ook de Altstadt in het plaatsje Telgte is een bezoek zeker waard. Via de rand van het Teutoburger Woud en de uitlopers van het Eggegebergte bereiken we het Weserbergland. Bij de schilderachtige stad Höxter met zijn oude raadhuis en de Abdij Corvey, verlaten we Westfalen en steken de rivier de Weser over naar de deelstaat Nedersaksen.

We fietsen langs het Schloss Bevern voorbij Holzminden en door Einbeck, een karakteristiek stadje met meer dan 400 vakwerkhuizen, dat ook bekend is als de geboorteplaats van het bockbier (ofwel bokbier). In het ‘Rathaus’ in het gemeentelijk museum bevindt zich een verzameling historische fietsen. Bad Gandersheim is een ander juweeltje met de Dom en het marktplein. We zijn dan inmiddels aan de westkant van het prachtige natuurgebied de Harz aangekomen.

Nieuwe hoogtepunten rijgen zich vervolgens aaneen: Goslar, het kuuroord Bad Harzburg en de mooie plaats Wernigerode met zijn historisch centrum. We zijn dan al in de deelstaat Saksen-Anhalt. Na Bernburg, fietsend langs de rivier de Saale, komen we in het stroomgebied van de Elbe. We fiesten door Dessau met zijn Bauhaus museum en het waterrijke park Dessau-Wörlitz.

Voordat we Berlijn bereiken, kunnen we de kerk in Wittenberg bezichtigen waar Luther bijna 500 jaar geleden zijn 95 stellingen aan de deur heeft gespijkerd. Via het koninklijke Potsdam, met zijn prachtige paleizen, fietsen we de hoofdstad van het herenigde Duitsland binnen.

Etappeschema Amstedam-Berlijn:
Dag 1 Amsterdam – Lochem (125km)
Dag 2 Lochem – Havixbeck / Münster (115km)
Dag 3 Havixbeck – Rheda Wiedenbrück (105km)
Dag 4 Rheda Wiedenbrück – Nilheim (95km)
Dag 5 Nieheim – Seesen (120km)
Dag 6 Seesen – Blankenburg (80km)
Dag 7 Blankenburg – Nienburg (100km)
Dag 8 Nienburg – Oranienbaum-Wörlitz (85km)
Dag 9 Oranienbaum-Wörlitz – Bad Belzig (85km)
Dag 10 Bad Belzig Berlijn (90km)
Dag 11 Berlijn
Dag 12 Terugreis Berlijn – Amsterdam
De fietsafstand bedraagt totaal ca. 1000km.

Kortere of langere reisduur / etappes is mogelijk, reisduur en reissom zijn op aanvraag beschikbaar.

De route gaat voornamelijk over vlak terrein en via verkeersarme wegen en fietspaden, verhard en onverhard. Er zijn geen steile klimmen in de route. Het landschap varieert van laagland tot middengebergte, afgewisseld door drie rivierlandschappen.

Reissom Fietsreis Amsterdam – Berlijn: va € 995 per persoon bij verblijf in een 2-persoonskamer
Toeslag 1-persoonskamer: va € 275 per persoon

Inbegrepen bij deze reis

 • 11 overnachtingen in goede middenklasse (3* of 4*)-hotels
 • verzorging: halfpension (ontbijt & diner) m.u.v. Berlijn logies & ontbijt
 • veilige stalling van de fiets in de accommodatie
 • routebeschrijvingen, ook in GPS-uitvoering
 • reisinformatie
 • treinreis Berlijn-Amsterdam incl. handbagage & koffer max. 20 kg
 • vervoer van de fietsen terug naar Nederland

Niet inbegrepen bij deze reis.

 • consumpties
 • lunches
 • bagagevervoer
 • persoonlijke uitgaven
 • een (sterk aanbevolen) reis- en annuleringsverzekering
 • onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
 • administratiekosten € 25,00 per boeking
  • aanbetaling bij inschrijving: € 250 per persoon
  • restbetaling 2 maanden voor vertrek

Graag de bedragen overmaken op NL81 TRIO 0254 4784 68 t.n.v. Advies-& Organisatiebureau Frans Staal BV, Haarlem o.v.v. ‘Amsterdam-Berlijn + vertrekdatum’

Meer informatie?

Wilt u deelnemen aan deze interessante en mooie fietsreis? Boek dan via het boekingsformulier aan de rechterkant van deze pagina. U ontvangt van ons een offerte gebaseerd op het door u gewenste programma. Voor meer informatie neem contact op met FS Travel.

Boekingsformulier fietsreis Amsterdam – Berlijn

ZEKER OP REIS

Wij vinden het belangrijk dat u met een zeker gevoel op reis kunt. FS Travel is aangesloten bij de Garantiefonds GGTO. GGTO staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld.